Tutkimus: 80% suomalaisista ostaa suklaakalenterin paetakseen aikuisuutta lapsuuden muistoihin

Iltamedia suklaakalenteri-300x225 Tutkimus: 80% suomalaisista ostaa suklaakalenterin paetakseen aikuisuutta lapsuuden muistoihin

IM tutki suomalaisten jouluperinteitä testiryhmän kanssa, ja tänään vuorossa oli suklaakalenterit. Suklaakalenterin ostaneista aikuisista 80% osti sen paetakseen aikuisuutta lapsuuden muistoihin. Kova totuus kuitenkin iskee 25. päivä kun suklaat on syöty.

 

Kalenteria ei osteta maun vuoksi

Kalentereissa olevaa suklaata pidetään heikkolaatuisena, mutta testiryhmämme ei pidä sitä ongelmana. Joillekin testiryhmäläisille se oli “se juttu”, joka kalenterista tekee erityisen. “Ennemmin söisin vaikka sellaisen pahvisen kalenterin, jos maulla olisi väliä. Kun olin lapsi, omat vanhempani eivät ostaneet meille lapsille makeisia. Viimein, kun jouluna -96 sain 24 palaa omaa suklaata niin kyllähän se hyvälle maistui”, kommentoi Jaakko, 28.

 

Jokainen suklaapala vie takaisin lapsuuteen

Testaajilla oli monia keinoja paeta lapsuudenmuistoihin. Jaakolla oli lapsena tapana keksiä ammatti, joka liittyy sen päivän suklaan kuvaan ja leikkiä sitä ammattia päivän ajan. “Tämän päivän kuva oli glögilasi, niin olen sunnutaipäivän ratoksi naukkaillut rommiglökiä”, Jaakko naurahtaa.

Testiryhmäläisten muita erikoisia rituaaleja olivat: suklaan imeskely litkuksi asti, koiralle syöttäminen ja lasivitriiniin esillepano. Rituaaleilla paettiin yleisimmin yksinäisyyttä, epäonnistunutta avioliittoa, sekä lapsiarjen kaaosta.

You may also like...