Suomen Nyrkkeilyliitto poisti painoluokat sekä miesten ja naisten erilliset sarjat – Kokeilu johti 3 kuolemaan ja 2 vammautumiseen

Iltamedia RIP-kuolema-300x200 Suomen Nyrkkeilyliitto poisti painoluokat sekä miesten ja naisten erilliset sarjat - Kokeilu johti 3 kuolemaan ja 2 vammautumiseen

Suomen Nyrkkeilyliiton kokeilu johti kolmen naisottelijan kuolemaan, sekä kahden naisen vammautumiseen viime iltana järjestetyssä Fighting for Equality-tapahtumassa.

 

 

Emme arvanneet että näin voisi käydä

Nyrkkeilyliiton johtaja Erkki Nyrkki ei arvannut, että näin olisi voinut käydä. Suomen Nyrkkeilyliitto on tässä kuussa joutunut mediamyrskyn keskelle syrjintäkohun johdosta. Kohu syntyi, kun ilmeni, että naisnyyrkkeilijät tienaavat miesnyrkkeilijöitä vähemmän. Kohu paheni entisestään kun Suomen Lumihiutaleliiton varapuhemies varapuhehenkilö varavokaalinenmatelija Leena Laardi kirjoitti Twitterissä “niinku tää sukupuolijaottelu ei ois tarpeeks niin luin niitten nettisivuilta että siellä jaotellaan ihmiset myös painon mukaan. just tämmöstä natsismi mansplainingiä kuten aina”.

 

Halusimme vain miellyttää

Nyrkki ilmoitti tempauksen tarkoituksen olevan nyrkkeilyn tuominen 2010-luvulle, mutta näin tässä vain kävi. “Olisihan se pitänyt jo ensimmäisen kuolemantapauksen jälkeen lopettaa, mut sponsorit ois purkanu sopimukset. Kuolihan tuossa muutama ottelija, mut sponsorit jäi”.

 

Mitä jatkossa?

Kolme ottelussa kuollutta olivat tyttöjen alle 50kg sarjassa otelleita nyrkkeilijälupauksia, jotka ottelivat nyrkkeilijälegenda Mike Thysonia vastaan. “Thyson pikkupäissään ja rahantarpeessa lupautui tähän. Hän ei ole tilanteesta moksiskaan. Hän tietää, että nämä kuolemantapaukset tapahtuivat tasa-arvon puolesta.”, kommentoi Nyrkki. Jatkamme tällä uudella linjalla tästä eteenpäin. Ensi ottelut otellaan aatonaattona ja odotamme uutta yleisöennätystä.

You may also like...