Lissu, 19, “Karkauspäivän viettäminen neljän vuoden välein on seksismiä”

Iltamedia feminist-300x200 Lissu, 19, "Karkauspäivän viettäminen neljän vuoden välein on seksismiä"

Lissu ei tänäkään vuonna pääse viettämään syntymäpäiviään, koska hän on syntynyt karkauspäivänä. Hän pitää tätä syrjivänä ja jopa seksistisenä.

 

Olen vasta 4-vuotias

Lissu on vasta päässyt viettämään syntymäpäiviään neljä kertaa. Hän näkee itsensä nelivuotiaaksi.

“Oon viettänyt neljät synttärit, niin kaiken logiikan mukaan olen vasta nelivuotias. Tekeekö tämä miehistä, jotka ovat maanneet kanssani, pedofiilejä? Minun ei kai edes tarvitse vastata tuohon.

Olen kuitenkin privileged muutamassa asiassa – mm. en ole oikeusvastuussa vaikka oikeuden päätöksien mukaan olen ja pääsen moniin paikkoihin lasten hinnalla. Valitettavasti joudun tekemään asiasta metelin ja uhkailemaan ihmisiä, koska he sanovat minun olevan 19-vuotias”, kertoo Lissu.

 

Karkauspäivä on seksistinen

“Juliaanisen kalenterin on kehittänyt seksitinen sika nimeltää Julius Caesar. Eli minun ei tarvitse varmaan edes kertoa kuinka seksistinen koko karkauspäivä on. Tein kansalaisaloitteen asiasta ja tähän mennessä se on saanut kymmeniä nimiä! Vien tämän asian niin pitkälle, kun on tarpeen. Olen kuullut kaikkea “tieteeseen” perustuvia argumentteja karkauspäivän syyksi, mutta ne on vain patriarkaalista hölinää”.

You may also like...