Miesflunssaa löytynyt Suomesta – Ensimmäiset vakavat tapaukset raportoitu Turussa

Iltamedia miesflunssa-300x200 Miesflunssaa löytynyt Suomesta - Ensimmäiset vakavat tapaukset raportoitu Turussa

Ensimmäiset testirokotteet annettu riskioloissa työskenteleville miehille Turussa.

Tämän vuoden miesflunssa on edellisiä vuosia tappavampi, joka on vaatinut maailmalla jo tuhansia kuolonuhreja. Miesflunssa kulkeutui Pohjois-Afrikasta Keski-Eurooppaan joulukuun alussa. Uudenvuodenpäivänä Suomen ensimmäinen tapaus löytyi Turussa, jonka oletetaan kulkeutuneen Turkuun Ruotsin kautta.

 

Mikä tekee tämän vuoden miesflunssasta edellisvuosia tappavamman?

Iltamedia miesflunssa-meme-300x225 Miesflunssaa löytynyt Suomesta - Ensimmäiset vakavat tapaukset raportoitu Turussa

Dänkit miesflunssa-meemit voivat olla miesflunssapotilaille erittäin vaarallisia. Liika nalkutus voi mitätöidä rokotteen tehon.

Tämän vuoden miesflunssan virusproteiinit ovat entistä tuhoisampia, sekä kestävämpiä kovaa nalkutusta vastaan. Miesflunssan kuolonuhrien määrä on noussut exponentiaalisesti viime vuosina. Arvellaan, että tämän vuoden uhriluku nousee yli tuhannen, viimevuoden 700:sta. Luku olisi vieläkin korkeampi jos emme olisi kehittäneet tämän vuoden rokotetta kestämään naisen nalkutusta ja dänkkejä meemejä.

 

Rokotuksen hankkiminen

Tällä hetkellä rokotus on testikäytössä Turussa. Jos rokotteen kuolleisuusaste on alle 8% alamme jakamaan rokotetta ympäri Suomen tämän kuun loppuun mennessä. Suosittelemme rokotetta miehille jotka työskentelevät naisvaltaisilla aloilla tai elävät puolison tossun alla.

You may also like...