Lukijan kynästä: Vihreys ei ole vain aate

Iltamedia puunhalaaja-300x164 Lukijan kynästä: Vihreys ei ole vain aate
Iltamedia suoritti gallupkyselyn Helsingin keskustassa. Haastatteluun osallistuivat henkilöt, jotka ilmoittivat noudattavansa vihreitä arvoja. Päällimmäiseksi arvoksi nousi yhtenäiset kommentit siitä, miten maalla on tylsää, erityisesti metsässä.

Vihreä Töölöläinen

Maalla ei ole riittävästi virikkeitä. Tuulikki Puhuri, 27-vuotias opiskelija Töölösta, totesi “En ole käynyt Helsingin ulkopuolella lähes 12 vuoteen, mutta muistan elävästi miten maalla ahdisti”.
Tuulikki kertoi, että vakava, kouriintuntuva ahdistus iski, koska maalla ei ollut tarpeeksi virikkeitä. Helsingin saaristossa ajelen usein kesäisin turboahdetulla moottoriveneelläni. Tuulikki kertoi myöskin pyrähtaneensä katumaasturillaan itsenäisyyspäivän Alpakka-tapahtumassa. “Luonto ja eläimet olivat siellä niin konkreettisesti läsnä”, Tuulikki summaa.

Helsingilläkin on varaa parantaa

Iltamedia puunhalaaja-suukko-253x300 Lukijan kynästä: Vihreys ei ole vain aate

Täytyy todeta, että Tuulikki on niin söpö, että häneen rakastuu miehet, aatteesta riippumatta.

Helsinkikään ei ole täydellinen. Tiedusteluun “onko Helsingissä kaikki tarvittava”, Tuuliiki toteaa alakuloisena “Odotin pääseväni kohtuullisen ajan puitteissa suurmoskeijan toimitiloihin harrastamaan halal-lihan valmistusta, mutta nythän hanke valitettavasti tyrmättiin ilman minkäänlaisia järkeviä perusteluita. Onneksi sentään täällä Espalla voin ulkoiluttaa kahta koiraani ja neljää kissaani. Kotieläinten kuljetuksessa käytän asuntoautoani, joskin muutamat kadut ovatkin ahtaanpuoleisia nopealla vauhdilla edetessä. Niin tai näin”. Tuulikki toteaa lopuksi, “minulle vihreys ei ole vaan aate. Se on elämäntapa”.

– Nimim. Yksipoika

You may also like...