Asepalvelukseen suunnitteilla suuri uudistus – Suoritettaisiin etänä kotisohvalta

Iltamedia armeija-2-e1515676169560-300x225 Asepalvelukseen suunnitteilla suuri uudistus - Suoritettaisiin etänä kotisohvalta

Puolustusvoimat vieraili Yhdysvalloissa kokeilemassa uutta järjestelmää.

Puolustusvoimat tiedotti pian äänestävänsä uudesta asepalvelusmallista. Suunnitteilla on vuodesta 2020 lähtien kouluttaa alokkaat etänä. Ehdotuksen yksityiskohtia vielä hiotaan seuraavan parin viikon ajan ja äänestyksen tulos julkistetaan 2. helmikuuta.

 

Yksityiskohdista kova vääntö

Yksi kiistellyistä päätöksistä on valmennuksessa käytettävän pelikonsolin ja pelin valinnat. Vaihtoehtoina on ollut Xbox One ja Playstation 4. Nintendo Switch jäi heikon pelivalikoiman ja virtuaalitodellisuuden puuttumisen vuoksi vaihtoehtojen ulkopuolelle.

Peliksi näillä näkymin valitaan Call of Duty WW2, josta lukitaan mikromaksut ja Zombie-lisäosan latausmahdollisuus.

 

Uudistuksella suuret hyödyt, mutta pienet haitat

“Uudistuksen suurin hyöty on sen tuomat säästöt, jotka nousevat miljardeihin. Nykyisen asepalveluksen toinen valtava ongelma on suuri loukkaantumisen ja jopa kuoleman riski. Viime kuolemastakaan ei ole kauan aikaa – kaikki varmasti muistamme muutama kuukausi sitten tapahtuneen junaonnettomuuden. Uudistetussa palveluksessa junaan törmääminen panssarivaunulla olisi vain virtuaalitodellisuudessa tapahtunut pikku säikähdys.

Iltamedia armeija-3-e1515678866947-300x214 Asepalvelukseen suunnitteilla suuri uudistus - Suoritettaisiin etänä kotisohvalta

Yhdysvaltojen armeijan käytössä on ollut Xbox-pelikonsoli.

Tutkijaryhmämme totesi uudistuksen ainoaksi ongelmaksi jännetuppitulehduksen riskin. Tätä tullaan seuraamaan kuukausittaisilla kontrollitarkastuksilla”, kommentoi ylikersantti Pyssynen.

 

Mitä uudistus käytännössä tarkoittaa?

Uudistus poistaisi nykyisen asepalvelusmallin ja korvaisi sen kotona suoritettavalla etäpalveluksena. Palvelus muutettaisiin kaikille 12kk pituiseksi ja päivittäinen palvelusaika olisi 12 tuntia.

Alokkaille toimitettaisiin pelikonsoli vr-laseilla ja nettipeliajalla, televisio tai tykki alokkaan toivomuksen mukaan, ergonominen maastokuvioitu sohva, asianmukainen vaatetus, sekä pelikonsoliin liitettävät aseet ja muut tarpeelliset lisälaitteet. Sotkun perinteet ylläpidettäisiin Starbucksin kahvi- ja munkkitoimituksilla.

Uudistuksen odotetaan menevän äänestyksessä heittämällä läpi.

 

You may also like...